Omgeving

Dichtbij het centrum van Haarlem

Even een filmpje pakken, shoppen in de binnenstad, het kan allemaal. Met de fiets bent u in 15 minuten midden in de trendy binnenstad van Haarlem. Haarlem heeft veel te bieden. Haarlem is al jaren verkozen tot beste winkelstad van Nederland. In het eeuwenoude centrum is de oude allure en sfeer bewaard is gebleven. De Grote Markt wordt omringd door prachtige gebouwen. Daaromheen liggen vele kleine, pittoreske straatjes waar allerlei bijzondere winkels, gezellige cafés en restaurants gevestigd zijn. 

Het veerpontje over het Spaarne brengt u dichtbij Stadspark Haarlemmerhout waar de pannenkoekengeur u al tegemoet komt. En vergeet ook de Molenplas niet, een fijn recreatiegebied dat goed bereikbaar is. Fietst u nog even door, dan bereikt u de Waterleidingduinen of het strand! U kunt in uw vrije tijd verschillende activiteiten ondernemen op het gebied van sport en recreatie in de directe omgeving. De nieuwe woonwijk grenst aan het Engellandpark. Dit mooie park ligt dichtbij het Spaarne. Sportief aangelegd? In de directe omgeving zijn diverse sportvoorzieningen.

Uitstekende ligging

De ligging t.o.v. uitvalswegen en openbaar vervoer (o.a. richting Amsterdam en Schiphol) is zeer gunstig. De buslijn Zuidtangent verbindt het centrum van Haarlem via Schalkwijk met Schiphol en Amsterdam.

Voorzieningen in de buurt

Er zijn verschillende winkeliers gevestigd op de Italiëlaan en in de directe omgeving. Het overdekte winkelcentrum met ruim 120 winkels ligt op 10 minuten lopen. U vindt er alles voor uw dagelijkse boodschappen en nog veel meer. Dit winkelhart krijgt in de nabije toekomst een nieuwe, dynamische invulling. Een gezellige ontmoetingsplek met terrassen, trendy cafés, grote bomen en wellicht een theater en bioscoop. 

Er zijn verschillende voorzieningen aanwezig, zoals buurtwinkels, een speeltuin en een sportpark. Ook zijn verschillende scholen in de directe omgeving. Kortom, Wonen in de Plataan is comfortabel wonen in een sfeervolle woonomgeving.

Menu